Graham Norton

Graham Norton mocht ‘voordringen’ in rij voor kist queen Elizabeth, maar sloeg aanbod af

De Ierse talkshowhost Graham Norton mocht als beroemdheid de wachtrij voor de kist van koningin Elizabeth overslaan, maar heeft het aanbod afgeslagen, vertelt hij in een interview op BBC Radio 5 Live.

Er was onder de Britse bevolking zoveel animo om plechtig afscheid te nemen van hun koningin in Westminster Hall, dat mensen wel 24 uur lang in de rij stonden om langs haar kist te kunnen lopen. Graham kreeg net als een aantal andere bekende mensen het aanbod om ‘voor te dringen’, maar zag daarvan af omdat hij vreesde voor bakken kritiek. Holly Willoughby en Philip Schofield, presentatoren van de Britse Koffietijd, This Morning, gingen wel op het aanbod in en kregen de door Graham gevreesde bakken kritiek.

Beetje dom

Niet terecht, vindt Graham desgevraagd. “Phil en Holly… De wachtrij. Wat mij betreft hebben ze niets verkeerd gedaan. Er waren gewoon twee systemen. Eentje daarvan was dat je langs de rij mocht. Ik kreeg die kans ook aangeboden door een vriend van mij, die is politicus.” Dat mensen verontwaardigd zijn over dit privilege snapt de 59-jarige presentator, maar dat Holly en Philip wel op het aanbod zijn ingegaan, vindt hij niet fout. “Maar het is wel een beetje dom dat ze dachten dat mensen niet boos zouden worden.”

David Beckham sloeg een dergelijk aanbod ook af en koos ervoor maar liefst dertien uur in de rij te gaan staan om afscheid te nemen van zijn koningin.