Gouden tip over Diana

Een ingenieur uit Malaga wil een beloning van 20 miljoen dollar opstrijken voor informatie die zou aantonen dat de dood van prinses Diana geen ongeluk was. Javier Carretero verscheen deze week in de rechtbank in Malaga om de beloning op te eisen die zakenman Mohamed Al-Fayed in het verleden heeft uitgeloofd voor de gouden tip.

Al-Fayed loofde in 1998 een beloning uit voor bewijsmateriaal dat zijn zoon Dodi Al-Fayed en de prinses van Wales niet zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. De man uit Andalusië beweert de waarheid te kunnen onthullen. Hij zegt onder meer dat Dodi niet is gedood omdat hij de vriend was van prinses Diana, maar omdat hij de zoon was van Mohamed Al-Fayed.

De man beweert dat rond de dood van prinses Diana een rookgordijn is opgetrokken door een bende criminelen, valt te lezen in de Spaanse krant ABC. Carretero heeft een dossier van 2000 pagina's dat zijn gelijk moet aantonen. Hij wil nu dat Mohamed Al-Fayed over de brug komt. ''Als hij me wel wil helpen de dood van zijn zoon op te lossen, dan kunnen we de geldkwestie later wel bespreken'', zegt Carretero, die naar eigen zeggen meer geïnteresseerd is in de oplossing dan in de beloning. ''De wereld moet weten wat er echt is gebeurd'', vindt Carretero.

De Spanjaard beweert eveneens dat Al Fayed al over een illegale kopie van het dossier beschikt en dat hij bedreigd wordt.