Gouden Televizier-Ring 2007

Afgelopen vrijdag werden voor de 42ste keer de belangrijkste televisiepublieksprijzen van Nederland uitgereikt. Anita Witzier is tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot televisievrouw van het jaar.

De KRO-presentatrice was voor de zevende keer genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster, maar viste tot nu toe ieder jaar achter het net.

Paul de Leeuw ontving uit handen van Yvon Japsers de Zilveren Televizier Ster. Paul, die Matthijs van Nieuwkerk en Ruben Nicolai achter zich liet, was in 1999 en in 2006 ook al de populairste mannelijke tv-persoonlijkheid.

De Gouden Televizier-Ring voor het beste televisieprogramma van 2007 ging naar

De Wereld Draait Door

. Het Vara-programma, dat wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk, kreeg 45 procent van de stemmen van het Nederlandse publiek. De prijs werd uitgereikt door Robert ten Brink, die in 1993 met

All you Need is Love

ook ring won.

Het Huis Anubis

van tv-zender Nickelodeon ging naar huis met de Gouden Stuiver voor de beste jeugdserie.

De 42e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala, dat werd gepresenteerd door Frits Sissing en Nelleke van der Krogt, werd gehouden in Theater Carré in Amsterdam. Onder anderen Edsilia Rombley, Liesbeth List, de Sugababes en Andrea Bocelli verzorgden optredens tijdens het evenement, dat werd bijgewoond door BN’ers als Daphne Bunskoek, Max Westerman, Ellemieke Vermolen en Gijs Staverman.