Gordon wil weer naar het Songfestival

De Toppers heeft Gordon nog niet officieel vaarwel gezegd, of nieuwe zangactiviteiten zijn al weer gepland. Hij heeft zijn Los Angeles, the Voices opgegeven voor het songfestival.  

Na vier pogingen is het Gordon nog altijd niet gelukt in de finale van het Eurovisie Songfestival te staan. Nu doet hij opnieuw een gooi naar het winnaarschap en wel met zijn nieuwe collega’s: ’Ik heb gisteren aan Gerard Baars laten weten dat wij officieel beschikbaar zijn voor het Songfestival van 2012,’ vertelt de zanger vandaag aan de Spits. Gordon heeft er alle vertrouwen in omdat hij vooral bereid is er alles aan te doen het dit keer te laten slagen: ’Ik denk dat de TROS met Los Angeles, the Voices een onwaarschijnlijke goede act in huis haalt. Ik vind: als je als publieke omroep zo veel geld uitgeeft om dit tot een succes te maken, neem dan een act die gewoon bereid is om alles te doen.’

Het wordt voor Gordon de vierde keer dat hij dingt naar een plekje op het podium van het Eurovisie Songfestival. In 1990 en in 2003 deed hij mee aan de Nederlandse voorrondes, het Nationaal Songfestival. De eerste keer werd hij negende met zijn liedje Gini. De tweede keer deed hij mee met zijn nummer I’ll Be Your Voice en ook toen was het geluk niet aan zijn zijde. Hij werd tweede en mocht dus niet Letland, waar het festival destijds werd gehouden.

In 2009 was het eindelijk zover: samen met zijn collega’s van de Toppers mocht hij Nederland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het ultieme geluk voor Gordon was wel dat van alle ingezonden nummers, het liedje dat hij schreef werd uitgekozen als winnaar. Helaas lukten het de Toppers niet om door te gaan naar de finaleronde van het Songfestival. Wie weet heeft hij in 2012 meer geluk.