Gordon

Gordon neemt drastisch besluit: ‘Het is zo heftig’

Gordon gaat in België onder het mes voor een maagverkleining. Niet om af te vallen, maar om zijn suikerziekte onder controle te krijgen. De zanger kampt al jaren met diabetes type 2.

“Er valt mee te leven, maar het is zo heftig bij mij”, vertelt hij in De Cooke & Verhulst Show. “Dat is gewoon op en af, ik krijg het niet onder controle. Het schommelt echt heftig heen en weer.” Gordon moet voor de ingreep wel de grens over, want in Nederland kom je niet in aanmerking als je bmi onder 35 zit. “In België wordt dat wel gedaan.

Eenzaam

Gordon is al langer bezig met zijn gezondheid. Twee jaar geleden gooide hij het roer om en nam voorgoed afscheid van de drank en drugs. In januari liet de zanger weten: “Ik heb het idee dat ik lichamelijk sterker ben geworden, meer energie heb en vooral helder in mijn hoofd. Waar ik voorheen zo was afgeleid ben ik nu rustiger en laat dingen gebeuren.” Een mindere kant van zijn afkick-proces is het feit dat hij een stuk eenzamer is geworden, omdat hij niet geconfronteerd wil worden met alle verleidingen die op de loer liggen. “Mijn vriendenkring is uitgedund en mijn zuip en snuif vrienden zijn in geen velden of wegen te bekennen.”