Gordon

Gordon maakt carrièreswitch: ‘Ik vond het erg lastig’

Gordon heeft voor het eerst een kinderboek geschreven. De zanger en presentator is na Maxime Meiland en Roxeanne Hazes de derde BN’er die dit jaar is gevraagd om een sinterklaasboek te pennen.

De klus was een uitdaging voor Gordon. “Mensen zullen bij mij niet meteen denken aan een kinderboekenschrijver en om in de gedachtewereld te kruipen van kinderen vond ik ook erg lastig. Ik hoop vooral dat als mijn verhaal voorgelezen wordt aan de kinderen door opa of oma, zij beiden zich ermee kunnen vermaken.”

Paniek

In Sinterklaas en de vuurvliegjes valt de stroom uit tijdens een storm en ontstaat er paniek in het paleis van de goedheiligman. Cadeautjes rondbrengen is namelijk onmogelijk als het aardedonker is, maar dan bedenkt Sinterklaas een oplossing.

De boeken van Gordon, Maxime en Roxeanne zijn vanaf 15 november gratis bij bepaalde aankopen te krijgen in een aantal grote landelijke supermarkten. De reeks sinterklaasboeken door BN’ers is een initiatief van Unilever en is inmiddels toe aan de zeventiende editie.