×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gordon: ‘Afscheid Aretha Franklin was heftig’

28.08.2018 -

Gordon is naar de Amerikaanse stad Detroit gevlogen om afscheid te nemen van Aretha Franklin. Dinsdag liep hij, net als honderden andere fans van de Queen of Soul, in het Charles H. Wright Museum of African-American History langs de opgebaarde zangeres.


'Ik ben net binnen geweest, het was heftig', vertelde Gordon in RTL Boulevard. 'Het is echt heel bijzonder om hier te zijn. De Queen of Soul is dood, maar haar stem zal nog heel lang voortklinken op radio en tv. Eigenlijk leeft ze door in ons hart en hoe mooi is dat?!'

De zanger was zelfs op de Amerikaanse televisie te zien.

Gordon vloog niet speciaal vanuit Nederland naar Detroit voor het afscheid. 'Ik was toevallig in Amerika, in Washington op vakantie. Dat is een uurtje vliegen, dus ik dacht: fuck it, dit gebeurt nooit meer. Kijk eens wat hier gebeurt, er wordt massaal afscheid genomen.'

Aretha Franklin, die op 16 augustus op 76-jarige leeftijd stierf aan kanker, ligt dinsdag en woensdag opgebaard in het Charles H. Wright Museum of African-American History zodat het publiek afscheid van haar kan nemen. Vrijdag wordt de Queen of Soul naar haar laatste rustplaats gebracht.