×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gooische Vrouwen 2 breekt bioscooprecord

2.12.2014 -

Gooische vrouwen 2 breekt het record van grootste bioscooprelease van een Nederlandse film. Het vervolg op de filmhit uit 2011 draait vanaf donderdag in 152 zalen. Daarmee sneuvelt het oude record dat op naam stond van Alles is familie. Die film was op zijn eerste dag te zien in 141 bioscopen. Dat meldt distributeur Independent Films dinsdag.


De speelfilm met onder anderen Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga en Lies Visschedijk ging maandagavond groots in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Dat evenement werd in vijftig bioscopen live uitgezonden.

De eerste Gooische vrouwen-film behaalde op de dag van de release al de status van Gouden Film. Het was toen voor het eerst dat een Nederlandse film zo snel de grens van 100.000 bezoekers overschreed.