×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gijs van Dam haalt keihard uit naar Brandt Corstius

2.05.2018 -

Gijs van Dam heeft keihard uitgehaald naar Jelle Brandt Corstius na alle beschuldigingen die aan zijn adres geuit zijn. Op Radio 1 nam hij geen blad voor de mond.


Jelle Brandt Corstius beweert en blijft volhouden dat hij in het begin van zijn televisie-carrière, toen hij stage liep, seksueel is misbruikt door de tv-producent. Iets waar Van Dam niet mee kan leven: 'Google mijn naam. Dan zie je dat dit nooit meer weggaat. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Voor mij is er een dader en een slachtoffer. En dat slachtoffer ben ik'. Volgens hem is Jelle 'knettergek' en een 'fantast'.

Brandt Corstius heeft inmiddels uitgebreid gereageerd en laat op twitter in een verklaring weten: 'Sinds de heer Van Dam zelf ervoor koos in de publiciteit de treden bij het programma Pauw, ben ik in de luwte gebleven. Ik had in mijn ingezonden stuk in Trouw immers bewust geen naam genoemd omdat het er mij om ging aan de kaak te stellen dat het velen juist ontzettend lastig is om zich te uiten in de #metoo-kwestie. Van Dam profileert zich overal als slachtoffer, terwijl hij er zelf voor heeft gekozen om in de publiciteit te treden. Dat hij nu in de media ruim baan krijgt om zijn leugens te verkondigen over wat mij als stagiair is overkomen, is niet alleen schadelijk en pijnlijk voor mij en mijn familie, maar ook voor alle slachtoffers die overwegen aangifte te doen'.

Jelle deed vorig jaar oktober zijn verhaal: 'In het prille begin van mijn televisiecarrière ben ik tijdens mijn werk gedrogeerd, en gedwongen tot orale seks, wat ‘verkrachting is'. Toen hij mij ook anaal wilde verkrachten nam een overlevingsinstinct het over en ben ik naar buiten gevlucht'.

Van Dam heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster en Brandt Corstius heeft aangifte gedaan van 'verkrachting'. 

Luister het interview met Gijs van Dam hier terug.