Gijs Staverman volgt Frits Spits op

Gijs Staverman is donderdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur het nieuwe geluid van Radio 2. Met zijn programma Gijs 2.0 volgt hij radiolegende Frits Spits op. Hij vervangt daarmee Tijd voor Twee. "Natuurlijk vind ik dat wel een beetje spannend, maar ik voel geen nare druk”, aldus de presentator.

Overigens vindt de van Q-Music overgenomen presentator niet dat hij Frits echt vervangt. "Ik ervaar het zelf niet zo. Ik vervang niet Frits, ik ga een programma maken op hetzelfde tijdstip. Met een mix van actualiteiten en muziek moet het ’t leukste lunchprogramma van de Nederlandse radio worden."

Het verschil in het presenteren zal vooral in de journalistieke benadering zitten. "Ik vind lichtvoetiger wat negatief klinken, misschien is toegankelijker een betere omschrijving. Frits was wel erg van het journalistieke, en daar is niks mis mee hoor, maar ik heb dat iets minder. Positieve radio, met elke dag om 13.55 uur een plaat die je energie geeft voor de rest van de middag. Ik wil een programma maken dat ervoor zorgt dat je radio licht gaat geven.”

Daarom gaat Staverman zich ook een beetje bemoeien met de muziekkeuze. "In beperkte mate. Radio 2 heeft net als elke andere zender een muziekredactie. Maar soms wil je als dj toch een bepaald nummer erbij hebben, omdat het bijvoorbeeld bij de actualiteit past. Het publiek zal ook nu bij het programma worden betrokken. Ik zou zeggen: luister maar!", sluit hij af in een landelijke ochtendkrant.