Gezondheidsproblemen voor B.B. King

De 89-jarige B.B. King is dit weekend tijdens een optreden in het House of Blues in Chicago gevallen. Hij moet de resterende acht concerten van zijn Amerikaanse tournee afzeggen. Dat staat op de website van de blueslegende.

Een arts stelde vast dat B.B. leed aan uitdroging en uitputtingsverschijnselen. Het is niet de eerste keer dat de hoogbejaarde musicus het om gezondheidsredenen laat afweten. Afgelopen voorjaar gaf hij in een club in St. Louis een concert dat zo abominabel was, dat bezoekers hun geld terug eisten. De King bood daarna publiekelijk zijn excuses aan. Zijn slechte optreden, waarbij nauwelijks een nummer werd afgemaakt en hij na korte tijd het podium al weer verliet, zou toen het gevolg zijn geweest van een hoge bloedsuikerspiegel en een lange en vermoeiende reis. B.B. King vraagt bij zijn huidige tournees nog altijd entreeprijzen van rond de 120 euro.

Van het Nederlandse publiek heeft B.B. King al enige jaren geleden afscheid genomen. Hij was voor het laatst in ons land te zien tijdens North Sea Jazz 2011.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen