Gezin heilig voor Wendy van Dijk

Hoe blij Wendy van Dijk ook is met haar werk, het zijn de privémomenten die het doen. Het hoogtepunt van de 42-jarige presentatrice uit 2013 is niet The Voice, Obese of Moordvrouw. Liever denk ze dan aan haar vakantie met 3-jarige dochter Lizzy.

Hoe veel de tv-persoonlijkheid om haar dochter geeft blijkt wel, als ze vertelt dat de 'hartenkreet' van Lizzy ervoor heeft gezorgd dat ze de presentatie van X Factor aan zich voorbij liet gaan. "Ze vond het geweldig om mij 2 weken helemaal voor zichzelf te hebben", vertelt Wendy in het AD.

Wendy was dit jaar druk als presentatrice van The Voice of Holland, ook praatte ze het programma Obese aan elkaar en over de opnames van de politieserie Moordvrouw zegt ze: "Dat is toch wel het meest intensieve programma in mijn leven."

Na een dag opnames moet Wendy vaak nog teksten leren. Toch kiest ze er dan voor om kinderen Lizzy en Sem (10) op bed te leggen. Niet heel gek dat ze dan ook vaak nee zegt tegen grote interviews en fotoshoots: "Ik vind dat heel leuk, maar ik ben er zoveel tijd mee kwijt. Ik kies dan liever voor thuis, voor mijn kinderen."

In de kerstvakantie is de agenda van Wendy leeg. Met haar vriend Erland, haar moeder en de kinderen zit ze een week op Ibiza. "Heerlijk rustig."