Gezin Dolly Dot Ria kapot van verdriet

Het nieuws sloeg in als een bom. Afgelopen week werd Dolly Dot Ria Brieffies met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Ze dacht aan een longontsteking, maar onderzoek wees uit dat het om longkanker ging. Haar collega-Dolly Dots zijn totaal verslagen, net als het gezin van Ria. "We zijn ons rot geschrokken."

Haar man, tuinarchitect Hans Oldersma, is praktisch de hele dag aan dezijde van zijn Ria te vinden. Ook hun twee kinderen, zoon Maikel (20)en dochter Melissa (14), gaan zo vaak mogelijk naar hun moeder in hetziekenhuis.

Natuurlijk kwam het nieuws aan als een donderslag bij heldere hemel. Dealtijd goedlachse en gezonde Ria zat vol energie en haar temperamentwas aanstekelijk. “Mijn moeder voelt zich op dit moment iets beter. Zeis een beetje van de schrik bekomen nadat ze het vreselijke nieuwshoorde”, vertelt Ria’s zoon aan Weekend. “Ze wordt overgeplaatst naareen ander ziekenhuis omdat ze haar daar beter kunnen helpen. Ik hebenorm veel bewondering voor mijn moeder, want ondanks dieonheilstijding blijft ze er superpositief onder. Waarschijnlijk doet zedat voor ons. Maar ze is sowieso een heel sterke vrouw. Mijn zusMelissa en ik zijn ons rot geschrokken, we waren als verdoofd. Wekonden het in eerste instantie gewoon niet geloven. Maar het is helaaswaar dat ze heel erg ziek is. Gelukkig hebben we van alle kantenoverweldigend veel blijken van medeleven gekregen. Daar putten mijnvader, mijn zus en ik enorm veel kracht uit. We zullen samen met onzemoeder vechten, om samen te proberen om uit dit dal omhoog te kruipen.Als je ziet hoe sterk mijn moeder is, dwingt dat alleen maar respectaf.”