Bibian Mentel en partner Edwin Spee

Gezin Bibian Mentel zet tatoeage als eerbetoon

Afgelopen maart overleed Biban Mentel aan de gevolgen van uitgezaaide kanker. Als herinnering aan haar hebben haar man Edwin en de kinderen een tatoeage laten zetten.

Ze hebben allemaal de tekst amor (liefde) op hun lichaam gezet. Edwin heeft daar nog het woord fati aan toegevoegd. ‘Dat is een Latijnse uitspraak. Amor is liefde en fati is je noodlot. Het gaat erom dat je niet alleen van de mooie dingen in je leven moet houden, maar dat je ook de slechte dingen moet proberen te omarmen en ook daarvan moet houden. Als je dat kan nastreven dan merk je dat uit slechte dingen ook mooie nieuwe dingen voort kunnen komen. En dat je niet te lang in je verdriet blijft hangen. Bibian was daar vanuit nature een meester in’, vertelt hij aan NH Radio.

Edwin is onlangs met de kinderen op vakantie geweest naar Spanje. Het gezin heeft ‘enorm genoten’ van de reis. ‘En mooie nieuwe herinneringen verzameld. Bibian vond bezittingen minder interessant. Herinneringen duren veel langer en daar heb je het veel vaker over. Als je op je sterfbed ligt, dan heb je het niet over die mooie dikke auto en dingen die je hebt verzameld, maar over mooie herinneringen. Dat heb ik van haar geleerd.’