×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Gewonden bij Holland Heineken House

22.02.2018 -

Er zijn gisteravond tijdens de huldiging van de mannen van de ploegenachtervolging gewonden gevallen. Dit gebeurde toen de heren een grote, gouden plaat het publiek in gooiden


De vier mannen, Sven Kramer, Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en Koen Verweij, werden door presentator Mark Tuitert gevraagd om de plaat met daarop hun bronzen plak door te geven in het publiek. Op de video is te zien hoe de vier heren de plaat van ongeveer een meter bij een meter uit baldadigheid hard het publiek in gooien.  

De plaat zou een Koreaans meisje in het gezicht geraakt hebben: 'Het bloed spoot alle kanten uit', aldus ooggetuigen. Er zijn twee gewonden gevallen en dit bewuste meisje moest per ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.
 

De sfeer was voor het incident al grimmig, het publiek zou onrustig geweest zijn: 'Jongens. Ik kan ook gewoon weggaan hoor. Ik sta hier voor jullie', riep Sven tegen het publiek.

De Nederlandse mannen misten vandaag de finale op de ploegenachtervolging. Uiteindelijk werd er brons gewonnen.