Gerucht: Matthijs van Nieuwkerk krijgt talkshow bij RTL

Soms horen we een gerucht op de redactie, waar zelfs wij onze wenkbrauwen bij fronsen. Wat vindt u van het volgende verhaal?

In het diepste geheim, zo vernamen we uit studiokringen, heeftVARA-ster Matthijs van Nieuwkerk een ontmoeting gehad met deprogrammadirecteur van RTL4: Erland Galjaard. Deze vriend van Wendy vanDijk zou in Matthijs de ideale kandidaat zien om een dagelijkse latenight talkshow te presenteren, als opvolger van Barend & Van Dorp.Volgens insiders zou Matthijs volgend tv-seizoen al overstappen naar decommerciële omroep.

En dan is er nog een gerucht: Van Nieuwkerk zou deze talkshow samen metDaphne Bunskoek gaan presenteren, die na haar vertrek bij RTL Boulevardnul op rekest kreeg bij de VPRO. Overigens gaf RTL-programmabaas ErlandGaljaard vorige week toe dolgraag de populaire VARA-man van De WereldDraait Door in huis te halen. ’Als de unieke mogelijkheid zich aandientom Van Nieuwkerk aan RTL4 te binden, zou ik daar erg voor open staan.Samen met bijvoorbeeld Daphne Bunskoek zou hij een eigentijdse talkshowkunnen maken in de traditie van Barend & Van Dorp. Matthijs vanNieuwkerk zou dat op een onderscheidende manier kunnen.”

Er is nog een reden waarom kijkcijferkanon Matthijs de VARA zouverlaten: geld! Want Ronald Plasterk, de minister van Mediazaken, wilde topsalarissen van presentatoren bij de publieke omroep aan bandenleggen. De PvdA-politicus denkt aan een maximumjaarsalaris van rond de€200.000,- per jaar. En dan te bedenken dat een Albert Verlinde bij RTLal op bijna een miljoen euro per jaar zit. Matthijs houdt er privé eendure leefstijl op na. Hij is verzot op luxe en toont vaak trots zijnpeperdure kleding. Omroepmensen zouden er niet versteld van staan alsMatthijs van Nieuwkerk toch voor het grote geld zou kiezen. Als hijmaar niet dezelfde val maakt als zijn voormalige collega JackSpijkerman, die na zijn vertrek bij de VARA stukliep bij hetcommerciële Talpa van John de Mol.