Gert Timmerman lijdt aan alvleesklierkanker

Gert Timmerman vecht voor zijn leven. Op zijn 82ste verjaardag begin deze maand vierde de zanger geen feestje op zijn vakantieadres in Spanje, maar werd het een dubbele ziekenhuisopname. De zichtbaar zwakke zanger vertelt exclusief aan Weekend hoe hij aan de Costa Blanca vecht voor zijn leven.

In januari werd de zanger al opgenomen met een zware longontsteking, maar daarna leek Gert weer op de been te zijn. 'Het ging allemaal goed en er leek niets meer aan de hand te zijn, tot ik op Eerste Paasdag weer naar de eerste hulp moest', vertelt hij met een zwakke stem. 'Ik was erg benauwd, had hevige buikpijn en was aldoor misselijk. Ik werd aan de zuurstof gelegd, mijn bloed werd nagekeken en er werden röntgenfoto’s gemaakt van mijn longen en mijn buik. Na ongeveer zes uur mocht ik naar huis met de mededeling dat alles in orde was.'

Helaas was het te vroeg gejuicht en was het anderhalve dag later weer raak. Bij zijn ontlasting lag een grote plas bloed. Zijn vrouw Babs reed hem zo snel mogelijk naar de huisarts. 'Die kon mijn buik niet eens aanraken of ik gilde het al uit van de pijn. 'U moet naar het ziekenhuis’, zei hij. Nadat ik hem had verteld dat we een dag eerder al in het plaatselijke ziekenhuis waren geweest en toen naar huis waren gestuurd met de mededeling dat er niets aan de hand was, verwees hij ons naar een privékliniek. Daar aangekomen werd ik aan een infuus gelegd en er werd een echo en een scan gemaakt. Ook mijn urine en bloed werden weer onderzocht.'

Daaruit blek dat er een gigantische darmontsteking in zijn buik zat die op het punt van perforeren stond. Dat was echter niet alles wat de doktoren te vertellen hadden, want ze meldden Gert ook dat er een tumor in de staart van de alvleesklier zat en dat ze niet konden zien of het uitgezaaid was of kwaadaardig is. 

Inmiddels is Gert geopereerd en wacht hij op het vervolgtraject. 

Lees het emotionele verhaal van Gert over zijn ziekte, de operatie en de financiële problemen in de nieuwe Weekend. Die ligt nú in de winkel. 
Gert in het ziekenhuis

Gert scoorde in de jaren 60 twee solohits, maar ging in 1963 een samenwerking aan met Hermien van der Weide. Ze trouwden en hadden meerdere hits en succesvolle platen. In 1999 gingen ze uit elkaar in in 2002 stapte Gert in het huwelijksbootje met Barbara Stoevenbeld. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen