Gert Jakobs wordt acteur

Oud-wielrenner Gert Jakobs gaat acteren. De Drentse sporter, die vier maal de Tour de France uitreed, zal te zien zijn in de speelfilm Spaak van regisseur Steven de Jong. Het is zijn eerste filmrol.

Dat heeft De Jong zondag gemeld. Spaak is de verfilming van het op waarheid gebaseerde boek Groot Verzet van schrijver Paul Rood over wielrenner Luuk (Tim Douwsma), die met zijn vriendin wilde plannen maakt om de wereld te veroveren en in korte tijd veel geld te verdienen. Hij krijgt de tip ghb te smokkelen naar Scandinavië, maar dit loopt helemaal mis.

Jakobs, die de afgelopen jaren ook regelmatig op RTL 7 te zien was als analist, speelt de rol van één van de twee wielrencoaches in het verhaal. De andere coach wordt gespeeld door Aart Staartjes, die voor het eerst in acht jaar in een bioscoopfilm te zien is.

De opnames van de film vinden momenteel plaats. De Jong (De Scheepsjongens Van Bontekoe, De Hel Van 63) werkt verder ook nog aan een film over het Peerd Van Ome Loeks, een van de symbolen van de stad Groningen.