Placeholder

Gerard zoekt K3

Gerard Joling presenteert het tv-programma K3 Zoekt K3, dat in het najaar door SBS6 wordt uitgezonden. Dat maakt de zender woensdag bekend.

In de talentenjacht zoeken de huidige leden van de popgroep naar nieuwe zangeressen. Joling presenteert de show samen met met zijn Belgische collega Niels Destadsbader, iets waar hij zegt naar uit te kijken.

“Het leuke van K3 Zoekt K3 is dat de meiden die winnen meteen verzekerd zijn van een carrière in de spotlights met uitverkochte concerten, albums en films. Ik heb gezien hoe fantastisch dit voor Josje uit heeft gepakt”, aldus Joling, die in 2009 ook de presentatie van de finale van K2 Zoekt K3 voor rekening nam. Toentertijd zagen meer dan 2,5 miljoen kijkers op SBS6 hoe de Nederlandse Josje Huisman gekozen werd tot het derde lid van K3.

Voor de nieuwe zoektocht hebben 6081 vrouwen zich aangemeld. Iets meer dan de helft van de aanmeldingen komt uit Vlaanderen. De minimumleeftijd was 18 jaar en de oudste kandidate is 65 jaar. Op basis van het grote aantal inschrijvingen wordt eerst een ruime selectie gemaakt van meisjes die uitgenodigd worden voor een auditie. In de herfst is op tv te zien hoe de zoektocht verloopt.