Gerard Joling favoriet Songfestival 2008

Gerard Joling is als favoriet uit de bus gekomen om Nederland op het Eurovisie Songfestival in 2008 te vertegenwoordigen. Dat blijkt uit een poll op de website songfestival.web-log.nl, waar de afgelopen maanden kon worden gestemd op dertig potentiële songfestivalkandidaten. Gerard is met vijftien procent van de stemmen de favoriet op de Songfestival-fansite. Zangeres Hind werd tweede. Zij kreeg twaalf procent van de stemmen.

Ook Nick & Simon deden het goed bij de 1350 mensen diehun stem uitbrachten. Het Volendamse zangduo kreeg vijf procent van de stemmen,evenveel als zangeres Petra Berger. Jan Smit en Paul de Leeuw moesten het doenmet een procentje minder. Tot slot haalden ook De Toppers en Esmée Denters detop tien. Suggesties die de lezers zelf deden zijn de Dolly Dots, Rafaëlla,Twarres, Within Temptation en Trijntje Oosterhuis.

Mocht Gerard Nederland volgend jaar mei in Servië willen vertegenwoordigen, danzal het zijn tweede keer op het Eurovisie Songfestival zijn. In 1988 bereiktehij de negende plaats met zijn liedje Shangri La.