Gerard Ekdom blij met jaartje niet

Van de tien keer Serious Request zat Gerard Ekdom zeven maal opgesloten in het Glazen Huis. Dit jaar hoeft hij niet af te zien voor het goede doel, maar dat betekent niet dat hij de jaarlijkse inzamelingsactie voor het Rode Kruis aan zich voorbij laat gaan.

De Glazen Huis-veteraan bestiert op steenworp afstand van zijn vastende collega's in de mobiele studio in Leeuwarden, zijn eigen gelegenheidsrestaurant. In Ekdoms Eetcafé staat sinds donderdag tot het einde van Serious Request op kerstavond elke dag een culinair en muzikaal menu op het programma. Alles voor de goede zaak en met de 3FM-dj als gastheer en plaatjesdraaier op de koop toe. En die rol bevalt hem goed. "Ik ben blij dat ik Serious Request een jaartje van buiten kan meemaken. Als je in het huis zit ben je de spil van de actie, maar tegelijkertijd ook heel erg afgesloten van alles. Nu maak ik pas echt mee hoe het leeft in de stad", zegt Gerard tegen BuzzE.

Toch kijkt hij met een dubbel gevoel naar Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering die vanuit het Glazen Huis non-stop radio maken. "Ik weet waar ze inzitten. Letterlijk en figuurlijk. Het is een fantastische ervaring. Maar ik weet ook dat het zwaar is. Heel zwaar. Op een zeker moment weet je echt niet meer waar je het zoeken moet." Hij heeft als ervaringsdeskundige vrijdag nog een belangrijke tip voor zijn collega's. "Vandaag of morgen komt het omslagpunt, het moment waarop je of in een dip schiet of fluitend de rit uitzit. Je voelt hem aankomen en dan moet je snel handelen, iets zoeken om je op te beuren. Dat kan iets heel kleins zijn. Een goede plaat of lief gebaar, dat trekt je er doorheen."

Zelf hoeft hij zich daar dit jaar niet om te bekommeren. Hij heeft een kroeg vol gasten te vermaken. "Vanavond komt Martin Gaus serveren en treedt Rigby op. Ik heb er zin in!!"

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen