George liet gasten telefoon inleveren

Ook al was slechts een select groepje vrienden en familie uitgenodigd voor de trouwerij in Venetië, bruidegom George Clooney wilde er zeker van zijn dat er geen foto's van de festiviteiten uit zouden lekken. Daarom werd alle gasten verzocht hun telefoon achter te laten in hun hotel of bij de receptie.

Dat betekende niet dat de genodigden niet mochten bellen of fotograferen: ze kregen allemaal een telefoon en camera uitgereikt die ze naar hartenlust mochten gebruiken. De apparatuur werd alleen wel gemonitord door het team van Clooney, zodat wanneer er een foto gelekt zou worden het gemakkelijk te zien was wie daar verantwoordelijk voor is, meldt TMZ.

De gasten kregen de mededeling dat de maatregelen zijn genomen vanwege het gevaar voor hackers, naar aanleiding van de recente fotolekken. Critici melden echter dat het traceersysteem van de camera's daarvoor overbodig is en de acteur zijn gasten simpelweg niet zijn blinde vertrouwen durft te geven.

De bruiloft was overigens meer dan perfect, vertelt de vader van de bruid aan AFP.

De festiviteiten rond de langverwachte trouwerij van het koppel waren zowel "groots" als "simpel", aldus Ramzi Alamuddin over de grote dag van zijn dochter. "De trouwerij was meer dan perfect", zegt Alamuddin. Hij vindt dat de twee een geweldige match zijn en weet ook te melden dat ze "erg blij" zijn over de manier waarop ze werden verwelkomd in Venetië.

Zondagmiddag verscheen het pasgetrouwde stel voor het eerst in het openbaar om per watertaxi het water over te steken. Toen het toegestroomde publiek Clooney toeriep zijn nieuwe ring te laten zien, zou hij grappend de verkeerde hand omhoog hebben gehouden. Het publiek hoopt ook een glimp op te vangen van de toegestroomde beroemde vrienden van Clooney. Onder anderen Bono, Cindy Crawford en Matt Damon reisden af naar de Italiaanse stad om het feest bij te wonen.

Bronnen melden dat de filmster en mensenrechtenadvocate voor hun huwelijksreis door zullen reizen naar de Marokkaanse stad Marrakech. Tot het zover is blijft Venetië vooralsnog overladen met paparazzi, in de hoop dat de twee nog een romantisch boottochtje zullen houden door de beroemde kanalen van de stad. Ook het gemeentehuis wordt maandag door de toegestroomde pers in de gaten gehouden. Daar zal het stel wellicht hun huwelijk officieel maken voor de Italiaanse wet.