Placeholder

George Baker maakt nieuwe versie Little Green Bag

George Baker heeft samen met Douwe Bob zijn hit Little Green Bag opnieuw opgenomen. Met het nummer willen de zangers aandacht vragen voor de Brinker-campagne van Cordaid Mensen in Nood.

In deze campagne staan duurzame bio-zandzakken van Nederlandse bodem, genaamd Green Soil Bags, centraal. Hiermee kan een totaal nieuw soort dijk gebouwd worden bij watersnoodrampen. Met de campagne wil de ontwikkelingsorganisatie fondsen werven voor een project in Bangladesh.
“Little Green Bag lijkt te zijn geschreven voor deze prachtige, oer-Hollandse uitvinding die echt levens redt. Ik ben heel trots op het resultaat van de remake samen met Douwe Bob, die echt een nieuwe vibe heeft gegeven aan de song. Dat ik met mijn muziek een wezenlijke bijdrage kan leveren aan zo’n mooi initiatief, vind ik geweldig”, aldus George Baker.
Singer-songwriter Douwe Bob vond samenwerken met George Baker op zich al een verrijking. “Om op deze manier zo’n goed initiatief te steunen nog meer! Dijken bouwen zit ons Nederlanders in het DNA, dat wij daar andere mensen mee kunnen helpen is echt een goede zaak. Muziek maken zit verweven in mijn eigen DNA. Meedoen was daarom heel intens.”
Het gratis lied is terug te vinden op de website van Cordaid. Mensen kunnen zelf beslissen of en hoeveel ze voor het nummer willen betalen.