George Baker en manager onafscheidelijk

George Baker viert binnenkort zijn zeventigste verjaardag. Bovendien zit hij dit jaar 45 jaar in het vak. In al die jaren heeft de zanger zich gesteund gevoeld door zijn manager Jaap Buijs. Daarom overhandigde hij vanmorgen als eerbetoon zijn nieuwste album Seventy aan zijn manager en goede vriend.

George Baker (Hans Bouwens) en zijn manager Jaap kunnen het al jaren uitstekend met elkaar vinden. Het was voor de zanger dan ook als vanzelfsprekend dat hij vanmorgen naar Volendam afreisde om Jaap het eerste exemplaar van zijn nieuwe album Seventy te overhandigen. George: ‘Jaap en ik kennen elkaar door en door, wij zijn een unieke combinatie. Ik denk niet dat er andere artiesten zijn die zo lang met dezelfde manager hebben gewerkt.’ Jaap haakt er direct op in: ‘Door dik en dun, in goede en slechte tijden. Hans en ik hebben de gekste dingen meegemaakt samen. Ik vind het geweldig dat hij opnieuw zo’n prachtig album heeft gemaakt.’

Seventy is een album met nieuwe songs van George Baker met als bonustrack de 2014 versie van zijn klassieker Little Green Bag. Deze versie heeft hij eerder dit jaar opgenomen met Douwe Bob in het kader van een actie voor Cordaid Mensen in Nood. Het nummer Around and Around is onlangs als eerste single verschenen. Vanwege het jubileumjaar zit bij het album als cadeautje voor zijn fans een extra cd met daarop zes songs uit zijn roemruchte catalogus, waaronder Una Paloma Blanca, Morning Sky en Fly Away Little Paraquayo, die een paar jaar geleden zijn opgenomen met het New Symphonic Orchestra voor een aan hem gewijd speciaal galaprogramma op Radio 5.