Genomineerden ‘Sonja Barend Award’ bekendgemaakt

De Varagids heeft zojuist de kanshebbers op de 'Sonja Barend Award 2017' bekendgemaakt. Onder anderen Wilfried de Jong voor zijn interview met koning Willem Alexander maakt kans op de prijs voor beste televisie-interview van het jaar. Ook Eva Jinek voor haar interview met Patricia Paay in 'Jinek' maakt kans.

Eva Jinek en Jeroen Pauw werden los van elkaar genomineerd, Eva Jinek voor haar interview met Patricia Paay in 'Jinek' en Jeroen Pauw voor een gesprek met Diederik Samson in 'Pauw', maar maken ook als duo kans op de prijs voor hun interview met Jan Roos in het programma 'Pauw & Jinek'.

Ook Janine Abbring voor haar gesprek met de recentelijk teruggetreden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, maakt kans. In totaal zijn tien journalisten genonimeerd.

Ook Mariëlle Tweebeke, die in 2012 de award won, werd genomineerd. Dit keer voor haar interview met politicus Tunahan Kuzu in 'Nieuwsuur'. Op de longlist staan verder Matthijs van Nieuwkerk die voormalig wielrenner Thomas Dekker interviewt en Tijs van den Brink met zijn vraaggesprek met Jeroen Pauw in 'Adieu God?'.

De winnaar, gekozen door een vakjury van mediajournalisten, ontvangt de prijs eind oktober uit handen van Sonja Barend. 

Vorig jaar won Humberto Tan de prijs voor zijn interview in 'RTL Late Night' met vier overlevenden van de aanslag in de Parijse concertzaal Bataclan.