Genevieve wint Sylvia Kristel-prijs

De Nederlands-Engelse actrice Genevieve Gaunt (24) is dit jaar de winnaar van de Sylvia Kristel Award. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan iemand die de gedachte van actrice Sylvia Kristel doet voortleven. Dat heeft de jury vrijdag bekendgemaakt.

De prijs zal op vrijdag 18 september worden uitgereikt tijdens het festival Film by the Sea in Vlissingen. Aan de Sylvia Kristel Award is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. Het is de tweede maal dat de bokaal wordt uitgereikt. Vorige jaar ging de prijs naar de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks.Gaunt is de dochter van de Britse actrice Fiona Gaunt en de Nederlandse acteur Frederik de Groot, bekend uit series als Bureau Kruislaan, De Fabriek en Unit 13.

In de film Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban speelde zij de rol van Pansy Parkinson, de vriendin van de jeugdige slechterik Draco Malfoy. Verder maakte de jonge actrice het afgelopen jaar internationaal indruk met haar hoofdrol in de speelfilm The Face Of An Angel van de Britse regisseur Michael Winterbottom.

Volgens de jury beschikt Gaunt 'evenals Sylvia Kristel over een uitgelezen combinatie van kwetsbaarheid en lef. Achter haar schoonheid gaan intelligentie en humor schuil, waarmee zij de kijker voortdurend blijft bezighouden. Haar Britse stijl en Hollandse pit verdienen extra publieke aandacht.' The Face of an Angel wordt voorafgaand aan de prijsuitreiking vertoond op Film by the Sea.