Genemans vindt roem niet interessant

Ewout Genemans heeft helemaal niks met de bekendheid die bij zijn werk in de televisiewereld hoort. 'Voordat ik op televisie kwam, leek me de roem die erbij hoorde, juist heel gaaf. Later kwam ik erachter dat roem helemaal niet interessant is', vertelt hij aan het AD.

Een belangrijke keerzijde van bekend zijn, vindt Ewout de aandacht voor zijn privéleven. 'Het gekke is dat ik het als maker heel spannend vind als mensen allerlei dingen voor de camera vertellen, maar zelf vertel ik liever nooit iets over mijn privéleven.' Behalve toen hij uit de kast kwam. 'Ik had geen idee dat die opmerking zoveel impact zou hebben.' De 28-jarige Genemans vond het niet leuk om daar van alles over terug te lezen. 'Raar. Aan de andere kant: prettig dat ik niks meer hoefde uit te leggen.'

Ewout werd bekend door zijn rol in Zoop!, de serie werd onverwacht een groot succes. 'Maar na Zoop! zat er helemaal niemand op me te wachten. Ik was niet de gearriveerde acteur die het voor het uitkiezen had, ik moest ineens bedenken wat ik nu weer ging doen', vertelt hij. Genemans ging aan de slag als productieassistent. 'Het ene moment stond ik op het podium voor een juichende menigte, het volgende moment assisteerde ik in de stromende regen op andermans set.' De les die Ewout hieruit trok: succes komt niet vanzelf.