Geer en Goor hadden hilarisch jaar

Voor Gerard Joling en Gordon was het een zeer succesvol jaar. Naast individuele succesvolle tv-programma's, begon het pas écht te lopen na hun gezamenlijke televisiehit Effe Geen Cent Te Makken. "Gordon is de man met de snelste humor van Nederland. Soms zit ik weer te gieren bij de herhaling", aldus Gerard.

Gerard vervolgt: "John de Mol heeft wel eens tegen mij gezegd dat ik gewoon het beste publiek ben voor Gordon. En dat is natuurlijk ook zo. Ik lach om bijna alles wat hij zegt." Gordon brengt zijn compaan meteen weer aan het lachen. "De chemie tussen ons? Ja, het is iets heel chemisch, maar dat is Gerard natuurlijk al helemaal.”

Maar ook Geer flapt er regelmatig iets uit wat hij beter niet kan doen, zoals over Albert Verlinde en Onno Hoes. "Verlinde riep dat ik een facelift zou hebben gehad. Nou ik heb inderdaad vastgezeten in de lift, misschien bedoelde hij dat. Ja, op de radio heb ik toen gezegd dat hij zich volgens mij beter met andere dingen bezig zou kunnen houden. Zoals zijn relatie met echtgenoot Onno Hoes. En ik floepte eruit dat Albert beter een soa-test kan doen, omdat Onno met al die jonge jongens aan de gang was. Die uitspraak is overal opgepakt.”

De Ticket To The Tropics-zanger legt in een landelijke ochtendkrant aan Gordon uit wanneer hij het hardst om hem moet lachen. "Ik vind je het leukste als je iets te dik bent… In de tijd van Over De Vloer dat je nergens in paste of het nou een paardrijlaars of een chemisch pak was omdat we iets moesten schoonmaken. Die kop die je dan trekt. Dan ben ik aan het krijsen van het lachen. Dat is toch de heerlijkste humor die er is. Gordon is een ongeleid projectiel, maar van wie in Nederland krijg je nou nog buikpijn van het lachen? Nu ben je volgens mij net weer een paar kilo kwijt, toch?"

Beide zijn in de liefde echter minder succesvol. Gordon heeft er een logische verklaring voor ."Het komt de humor ten goede. Dat zei de productie ook. Ik zie het zo: mijn privé-ellende is dit jaar overschaduwd door succes.” Gerard: "Wij zijn als type niet zo geschikt voor een relatie. Er zijn maar weinig mensen die kunnen omgaan met het feit dat wij steeds in de schijnwerpers staan. Dat moet je kunnen. Zoals prins Claus altijd achter koningin Beatrix moest lopen.”