×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

GeenStijl toch vervolgd om delen seksvideo Paay

22.02.2018 -

Het hele gebeuren omtrent de uitgelekte seksvideo van Patricia Paay krijgt nog een flink staartje. GeenStijl moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor het doorplaatsen van de bewuste video.


GeenStijl publiceerde begin 2017 een tweet waarin een anoniem persoon de bewuste video toonde. Johan Langelaar, de advocaat van Paay, liet de website weten dat zij het bericht onmiddellijk offline moesten te halen. Dit gebeurde, maar alsnog deed Paay aangifte tegen de website.

De politie startte een onderzoek na de aangifte en het OM besloot vervolgens tot vervolging over te gaan. 'It giet oan', schrijft GeenStijl op hun website. 'Was nogal wat om te doen vorig jaar. En heel Holland pieste in de broek van het lachen. Maar het is nu allemaal de schuld van GeenStijl. Enfin. We houden het niet droog hier, en zijn reuze benieuwd hoe dit potje juridisch verpissen gaat eindigen'.

Het Openbaar Ministerie was niet bereikbaar voor direct commentaar: 'Het onderzoek loopt nog. En er moet ook nog een gesprek plaatsvinden met het tweede slachtoffer dat in de video te zien is'.