Geen UB40 in Haarlem

UB40 heeft het voor zondagavond geprogrammeerde concert in de Haarlemse Philharmonie moeten afzeggen wegens stemproblemen van zanger Duncan Campbell. Drummer Jim Brown en gitarist Robin Campbell van de Britse band maakten het nieuws zondagmiddag bekend met een filmpje op de eigen facebookpagina.

Het concert dat de groep afgelopen vrijdag in de Rodahal in Kerkrade zou geven, moest om dezelfde reden ook al geannuleerd worden en is verschoven naar woensdag 4 december aanstaande.

Brown en Campbell zeggen in het filmpje dat ze het verschrikkelijk vervelend vinden voor alle fans en mensen die tijd, geld en energie in het concert hebben gestoken, maar dat er echt sprake is van overmacht. Het concert van UB40 dat voor komende dinsdag in het Tilburgse 013 gepland staat gaat vooralsnog gewoon door. Het uitverkochte Haarlemse concert van de groep wordt waarschijnlijk eind april ingehaald, na afloop van een Britse tournee van de band uit Birmingham, komend voorjaar.

UB40 kwam afgelopen weekeinde ook al in het nieuws omdat trompettist en tweede zanger Terence ‘Astro’ Wilson de groep geheel onverwacht verliet. Astro verklaarde problemen te hebben met het management van de groep en zich niet meer te kunnen vinden in de artistieke koers van UB40 sinds het vertrek van oorspronkelijke zanger Ali Campbell in 2008. Ali werd in dat jaar vervangen door zijn broer Duncan.