Geen serieuze relatie meer voor Susan Visser

Susan Visser (47) heeft na het overlijden van haar man in 2007 geen serieuze relatie meer gehad. Dat komt onder meer omdat ze niet van daten houdt. "En zodra het te serieus wordt, haak ik af."

"Ik vind het heel leuk om een vriendje te hebben", zegt Susan in het AD. "Maar ik kan die volgende stap niet maken, dus dan maak ik het uit. Vind ik dat erg? Ja, het is best jammer, want ik moet dan toch afscheid nemen van een leuke man. Maar ik vind het niet eerlijk om door te gaan in een relatie als ik er niet hetzelfde in sta als de ander."

Visser is sinds 2007 weduwe nadat haar man Roef Ragas aan een hartstilstand overleed. "Natuurlijk verlang ik terug naar dat mooie gevoel dat ik met hem deelde", zegt ze. "Maar het gaat heel goed met me. Ik sta goed in het leven. Zulk verdriet hoort bij het leven. De dood is een van de facetten van het leven. Moeilijk, maar daarmee moet je dealen. Toch vind ik het leven geweldig."

Mocht de actrice ooit weer aan de man geraken, dan zal dat niet via een date gebeuren. "Ik heb nog nooit gedatet. Ik snap er niks van, dat hele daten. Het lijkt me zo ongemakkelijk. Je komt binnen en je ziet het toch eigenlijk al? Dan moet je nog een beleefd gesprek gaan hebben. Je moet gewoon iemand tegenkomen met wie je een klik hebt, maar wat dat precies is, laat zich niet beschrijven."