Bram Moszkowicz

Geëmotioneerde Bram Moszkowicz: ‘Hadden we niet iets moeten doen?’

De aanslag op Peter R. de Vries kwam hard binnen bij Bram Moszkowicz. De voormalig strafadvocaat vraagt zichzelf af of ‘ie zelf niet iets had kunnen doen om dit te voorkomen.

Bram Moszkowicz en Peter R. de Vries kennen elkaar al jaren. ‘We zijn vrienden. Hebben 30 jaar samengewerkt’, vertelt Bram in Shownieuws. De voormalig strafadvocaat was zichtbaar geëmotioneerd toen hij over zijn vriend praatte. ‘Het is niet makkelijk.’ Of Peter dinsdagavond beveiliging om zich heen had, is officieel niet bekend, maar collega’s en andere bekenden van hem gaven wel aan dat hij mogelijk zelf besloot om niet beveiligd te willen worden. ‘Ik zit iedere keer met de gedachte: hadden we niet iets moeten doen? Om het uit zijn hoofd te praten om zonder beveiliging te lopen. Als je weet dat hij naar Boulevard gaat, dat zijn de gevaarlijke momenten, dat je dan zegt: ‘Nou, Peter, neem dan iemand mee’,’ aldus Bram.

Bram houdt hoop. ‘Mijn gevoel zegt me dat ‘ie het zal overleven, maar misschien is het wishful thinking’, ging hij verder. ‘Het is een goed mens. Het is een vriend van de familie. Niet dat dat nu zo belangrijk is, maar het komt aan. Het heeft impact op me.’