Gedwongen verzoening tussen Patty en Patricia

De gezellige sfeer in de Aalsmeerse studio waar de aflevering van Wie Ben Ik? werd opgenomen dreigde volledig om te slaan toen Patty Brard en Patricia Paay oog in oog met elkaar kwamen te staan. Maar de SBS-directie zou de twee diva’s hebben gedwongen tot een verzoening.

Deze zaterdag staat de Nederlandse tv-kijker een opmerkelijkeverzoening te wachten. Want Patricia Paay zal aanschuiven bij Wie BenIk?, het succesprogramma van haar aartsrivale Patty Brard. Patricia zitnaast Gerard Joling, maar kijkt Patty tijdens de hele aflevering rechtaan…Het had naar verluidt veel voeten in aarde voordat de twee diva’s samenin een programma wilden komen. Patricia Paay zwoor enkele jaren geledennooit meer in een ruimte te willen verblijven met Patty Brard. Maartoen ze door SBS6 gedwongen werd, besloot ze toch maar eieren voor haargeld te kiezen. Toch wachtte ze in de studio net zo lang totdat Pattynaar haar toekwam om haar een hand te geven. “Patty probeerde hethartelijk op te lossen, maar de sfeer bleef ijzig. Patricia heeft hetprogramma afgerond, maar ze leek niet van harte met Patty om te gaan,”zegt een studiomedewerker.

Zowel Patty als Patricia zijn momenteel belangrijk voor SBS. Patriciais een vast panellid van het goed scorende Popstars, terwijl mede doorPatty het programma Wie Ben Ik? een groot succes is geworden. Wekelijksstemmen bijna anderhalf miljoen mensen af op het spelletje, waarbijGerard Joling en Patty Brard de teamcaptains zijn. De SBS-directie vondhet belangrijk dat Patty en Patricia vrede sloten en besloot de damesdaarom te verplichten om samen te werken in Wie Ben Ik?.

Enkele jaren geleden was heel Nederland in de ban van de diva-oorlog.Patricia liet zich zeer laatdunkend uit over Patty, die toen veel meerkijkers met haar soap rondom haar privéleven trok. Patty sloeg keihardterug en maakte de jaloerse Paay voor ’een stuk stront’ uit. ToenYvonne Keeley vervolgens meldde dat de hartklachten van haar zusPatricia zouden zijn veroorzaakt door Patty, was de boot helemaal aan.Patty en Patricia smeten met modder naar elkaar en het leek nooit meergoed te komen.

Patricia wilde zelfs helemaal niets meer met de Nederlandse showbizz temaken hebben en koos voor een nieuw leven in Engeland. Maar toen zedoor SBS werd gevraagd om jurylid te worden in de talentenshows van dezender, zei ze toch weer ’ja’.

Patty kwam ongeveer in dezelfde periode bij de zender. Aanvankelijkpresenteerde ze Shownieuws, maar door enkele opvallende optredens inSterren Dansen Op Het IJs en Wie Is De Nieuwe Uri Geller? steeg haarster razendsnel bij de zender. Inmiddels behoort Patty, mede dankzijWie Ben Ik?’ tot de kijkcijferkanonnen van SBS6. Met de verzoening metPatricia zou zij minder moeite hebben gehad dan La Paay zelf. “In ditvak kom je iedereen altijd wel weer een keer tegen,” aldus Patty.