Gastrol voor Carice in The Simpsons?

Matt Selman, schrijver en producent van The Simpsons, ziet een gastrol voor Carice van Houten in The Simpsons wel zitten. "Carice is cool!" zegt hij over de Nederlandse actrice, die in Amerika vooral bekend is om haar rol in Game of Thrones.

Selman heeft ook al bedacht wie Carice kan zijn in de animatieserie over het gele gezin in Springfield: een "vage achternicht van Milhouse", het vriendje van Bart Simpson die voluit Milhouse van Houten heet, vertelt hij in Spits.

Carice is niet de enige Nederlandse inspiratiebron voor Selman, die met zijn gezin op vakantie in Amsterdam was. Hij ziet de familie Simpson ook nog weleens een bezoekje aan onze hoofdstad brengen. "Amsterdam leent zich goed voor inspiratie. Er is hier veel te doen."

Als voorbeeld geeft hij het Van Gogh museum, waar zijn kinderen een audioguide kregen met een schermpje erbij waarop ze zien waar de stem over vertelt. "Maar denk dan dus maar niet dat ze ook maar een moment naar de schilderijen aan de muur kijken. Ze zitten alleen maar naar dat schermpje te staren. Typisch voor de generatie van nu en dus ook voor de Simpson-kids."