×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Game of Thrones-artiest geeft masterclass in Nederland

14.09.2018 -

De toonaangevende storyboardartiest William Simpson, bekend van zijn werk voor de wereldwijde hitserie Game of Thrones, komt voor een masterclass naar Nederland. De bekroonde kunstenaar geeft de lezing op 1 oktober op het Nederlands Film Festival (NFF) in het kader van het 'professionals programma', maakte het NFF vrijdag bekend.


De Noord-Ier begon als illustrator voor Batman en Hellblazer en maakte de overstap naar storyboards voor films als Reign of Fire en Unknown. Voor Game of Thrones, waar aanvankelijk gevraagd werd om de wapens voor de reeks te ontwerpen, werd hij al snel medeverantwoordelijk voor de algehele uitstraling van de internationale televisieserie.

Eerder werd al bekend dat op het NFF meerdere internationaal bekende sprekers aanwezig zijn, waaronder producent Jan Harlan (die met Stanley Kubrick en Steven Spielberg werkte) en editor Dylan Tichenor (Phantom Thread en Zero Dark Thirty). De kaartverkoop is van start gegaan.