Gaat Gerard 3 Toppers-shows wel volhouden?

Na het ongeluk dat Gerard Joling dinsdagmiddag in Aalsmeer veroorzaakte, was de vraag in eerste instantie natuurlijk hoe het met de hoog bejaarde vrouw ging, die door de zanger was aangereden. Verder was er natuurlijk de vraag hoe het verder moest met de Toppers-shows die nog op het programma staan. Gisteren werd bekend dat die doorgaan. Maar gaat dat Gerard lukken?

“Vreselijk… ben zó geschrokken. Ben er ziek van en slaap niet”, meldde Gerard Joling in een verklaring. Steeds weer ziet de 55-jarige zanger de beelden voor zich van de mevrouw met de rollator op het zebrapad. Gerard stopte voor haar, de mevrouw wachtte en net toen Gerard optrok, liep zij ook verder. De vrouw belandde met meerdere botbreuken in het ziekenhuis. ”Ik vind het vreselijk voor die mevrouw en haar familie," laar Gerard weten.

Gisteren werd bekend gemaakt dat de drie nog resterende Toppers-concerten in de Amsterdam ArenA gewoon doorgaan. “Hoe moeilijk ook, we zullen er staan,’ meldden René, Jeroen en Gerard in een verklaring.

Maar hoezeer Gerard ook zal vinden dat hij zijn muzikale vrienden en het publiek niet in de steek mag laten en hoezeer René en Jeroen ook hebben aangegeven dat ze er alles aan zullen doen om Gerard te steunen, de vraag is natuurlijk of Gerard drie avonden zo’n intensief optreden verzorgen in zo’n bijzondere ambiance wel zal volhouden. Het zullen in ieder geval drie hele emotionele optredens worden voor de altijd zo goedlachse Gerard.