Frizzle Sizzle maakt comeback

De Nederlandse meidengroep Frizzle Sizzle zal een eenmalige comeback maken tijdens Eurovision in Concert. Het viertal, bestaande uit Marjon Keller, Laura Vlasblom, Mandy Huydts en Karin Vlasblom, vertegenwoordigden ons land in 1986 op het Eurovisie Songfestival met het liedje ‘Alles heeft een ritme’.

De vier meiden – allemaal afkomstig uit Kinderen voor Kinderen –  lanceerden zichzelf begin 1986 onder de naam Frizzle Sizzle en in datzelfde jaar besloten ze om een gooi te doen naar Eurovisie eer. Hoewel ze vooraf niet tot de favorieten gerekend werden, wonnen ze de nationale finale en vertegenwoordigden ze Nederland vervolgens blootvoets in de Noorse stad Bergen. Na een korte periode van ongekende populariteit en enkele hits, gingen de meiden ieder hun eigen weg in 1989.

De eenmalige comeback staat geheel in het teken van Eurovision in Concert, het jaarlijkse voorproefje op het Eurovisie Songfestival, dat dit jaar op zaterdag, 5 april plaats zal vinden in de Amsterdamse Melkweg. Naar verwachting zullen opnieuw meer dan 20 deelnemers aan het komende Eurovisie Songfestival hun opwachting maken. Momenteel hebben de kandidaten uit Albanië, San Marino en de veelbesproken ‘travestiet met baard’ Conchita Wurst uit Oostenrijk hun medewerking al toegezegd. Of Ilse DeLange en Waylon (The Common Linnets) ook deel zullen nemen, is momenteel nog niet bekend. De presentatie van het evenement is in handen van Sandra Reemer en Cornald Maas.