×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frits Spits vindt troost in radio en schrijven

Frits Spits vindt troost in radio en schrijven
19.10.2019 -

Frits Spits mist zijn vrouw Greetje nog altijd enorm. De radiopresentator verloor haar vorig jaar in mei, Greetje overleed aan de gevolgen van longkanker. Frits (71) was sinds zijn vijftiende met haar samen. Enige troost vindt hij bij zijn familie en vrienden, in zijn werk, in radio en in schrijven.


‘Gemiddeld. Het is gemiddeld met me,’ zegt Frits in een interview in AD Magazine. Het is een antwoord dat hij overnam van stripauteur Marten Toonder, die hij ooit ontmoete. De presentator ‘is af en toe heel verdrietig’ over het verlies van zijn grote liefde. ‘Ik moet dus leren dat mijn leven vanaf nu hand in hand gaat met de dood. Dat verandert je kijk op alles.’

Frits schreef een boek over Greetje, met de titel Alles lijkt zoals het was. Daarin omschrijft hij haar aan de hand van een verzameling hedendaagse liedjes, en hij schrijft over rouw. De presentator koos nummers van onder meer Diggy Dex, Trijntje Oosterhuis en Spinvis. Nieuwe liedjes, die nog openstaan voor nieuwe herinneringen, zo vertelt de radiomaker.

Het schrijven bleek een van de bezigheden die Frits troost bieden. Dat geldt ook voor zijn werk, vertelt de presentator, die ook steun vond bij zijn familie en bij enkele collega’s, onder wie Youp van ’t Hek, Frank Boeijen en Jeroen van Merwijk. En radio in het algemeen bleek houvast te bieden. ‘Zolang er radio is, ben ik niet echt alleen,’ vertelt Frits. ‘Er wordt de hele dag tegen me aangepraat – en ja, dat biedt enorme troost.’