Frits Spits in de prijzen

Eerder dit jaar werd Frits Spits al geëerd met een Koninklijke onderscheiding en op 4 september is er weer reden voor een feestje. Spits ontvangt dit jaar namelijk de Oeuvreprijs van de Marconi Awards.

Er zullen maar weinig mensen zijn die Frits Spits niet kennen. De 60-jarige radio 2 presentator startte zijn carrière in 1973 met diverse programma’s bij de VARA en de NOS, waaronder ‘Spitsbeeld’ en ‘Het Frits Spits Verhaal’. In 1978 kreeg Frits grootte bekendheid door het programma ‘Avondspits’.

Zijn 35ste jubileum werd begin dit jaar beloond met de Koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de orde van Oranje Nassau’. Tot op heden is Spits nog te horen in de KRO uitzendingen ‘Tijd voor Twee’ en de ‘Strepen van Spits’.

De Marconi Awards worden dit jaar voor de 13e keer uitgereikt. De Awards zijn zeker geen onbekend terrein voor Spits. Hij won in ’97 al een Award voor beste programmamaker en beste radioman. Eerdere Oeuvre Awards gingen naar Ferry Maat (2007), Wessel van Diepen (2006) en Rob Stenders (2005).