Frits Lambrechts (78) weer op de planken

Frits Lambrechts staat binnenkort voor het eerst sinds 35 jaar weer in het theater met een eigen liedjesprogramma. Het nieuwe programma heet Frits! Laten We Lastig Zijn en is vanaf november te zien.

In Frits! Laten We Lastig Zijn laat de 78-jarige acteur klassiekers horen, maar ook nieuw materiaal dat hij speciaal voor deze voorstelling heeft geschreven. "Ik heb er niet om gevraagd, maar toen het verzoek kwam dacht ik: Waarom eigenlijk niet?", aldus de Amsterdammer. "Ik ben nog steeds zeer betrokken bij wat er om mij heen gebeurt en nu krijg ik de kans daar via mijn liedjes iets over te zeggen. Het geeft me bovendien de kans met een nieuwe generatie theatermakers samen te werken, en dat vind ik een vreugde."
Voorafgaand aan het theaterconcert is een multimediale voorstelling te zien waarin wordt teruggeblikt op de carrière van Lambrechts. Deze voorstelling is gemaakt door theatermaker Elsbeth Vernhout, videokunstenaar Martijn Grootenhorst en regisseur Selma Susanna. Vernhout is de initiatiefnemer voor de comeback van Lambrechts. "Ik heb met Frits samengewerkt voor een toneelstuk over de Noord-Zuidlijn. Zodra hij achter de piano plaats neemt en zijn karakteristieke stem door de ruimte laat schallen, ben je verkocht. Ik vond het onbegrijpelijk dat hij alleen nog als acteur wordt gevraagd en niet meer als zanger."