Freek Vonk

Freek Vonk veilig terug uit Afrika: ‘Nu in quarantaine’

Vorige week deelde tv-bioloog Freek Vonk dat hij in Afrika zat en niet naar huis kon, wegens de Afrikaanse variant van het coronavirus. Vanochtend liet hij weten dat hij dan toch thuis is: “Op naar huis, quarantaine in”, schrijft hij bij een foto op zijn Instagram.

Vanochtend zijn Freek Vonk en zijn team zonder problemen in Nederland aangekomen. Ze zaten in Namibië voor het filmen van een nieuwe serie, maar door de nieuwe variant van het coronavirus, de Omrikon-variant, dat opdook, leek het alsof ze niet naar huis zouden kunnen. Eenmaal op Nederlandse bodem moet hij tien dagen in thuisquarantaine.

Freek Vonk weer thuis

“We zijn er weer!”, schrijft Freek op Instagram bij een foto waarop hij naast het KLM-toestel staat waarmee hij naar Nederland vloog. “Op naar huis, quarantaine in!!”, vervolgt hij opgewekt.

Tekst gaat verder onder post.

Tien dagen quarantaine

Het leek er in eerste instantie even op dat hij helemaal niet naar huis zou kunnen, omdat de vluchten uit zuidelijk Afrika werden verboden. Later bleek dat hij gelukkig toch naar huis kon, maar daar dan wel tien dagen in thuisquarantaine moet.

Bron: ANP | Beeld: ANP