×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Freek Vonk slaat nieuwe weg in als rapper

Freek Vonk slaat nieuwe weg in als rapper
26.10.2018 -

Freek Vonk heeft vrijdag zijn eerste single uitgebracht in samenwerking met Yes-R. De track is getiteld ‘In het hol van de leeuw’. Het is voor het eerst dat de bioloog iets met muziek doet in zijn carrière. De single is de themasong van zijn shows in AFAS Live.


'Ik heb zoveel lol gehad met Yes-R in de studio om deze track op te nemen. Dat hoor je denk ik wel terug op de opname. Ik heb Yes-R gelijk gevraagd om een gastoptreden te geven bij mijn kerstshows.' Yes-R heeft die uitnodiging aangenomen. 'Ik kan alleen maar zeggen: wat een baas is Freek! Voor het eerst in de studio en dan zo goed rappen. Te gek dat we dit in de kerstvakantie live gaan doen in AFAS LIVE.'

In de show ‘In het hol van de leeuw’ vertelt Freek over zijn wereldwijde avonturen die hij afgelopen jaar tijdens zijn reizen heeft beleefd. De verhalen worden ondersteund door spectaculaire video’s. De familievoorstelling, voor alle leeftijden, bevat zowel spannende als leerzame momenten. Daarnaast zal hij op veler verzoek vragen uit het publiek beantwoorden.

Videoclip

De single ‘In het hol van de leeuw’ is nu te beluisteren via Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De bijbehorende videoclip is zondag voor het eerst te zien bij Zapp-Live.

De 35-jarige dr. Freek Vonk is bioloog en wetenschapper bij Naturalis in Leiden. Daarnaast is hij programmamaker voor de NPO.