Frederique van der Wal blijft Hollands

Frederique van der Wal mag dan al bijna 30 jaar in de VS wonen, naar eigen zeggen blijft de blondine een echte Nederlandse. "Het Nederlandse normen- en waardenbesef, en de nuchtere levenshouding die ik van mijn ouders meekreeg, houd ik hoog in het vaandel. Ik ben in hart en nieren nog altijd een Nederlandse", vertelt Frederique.

Die Hollandse mentaliteit probeert ze samen met haar ex-vriend Nicholas Klein ook zoveel mogelijk mee te geven aan dochter Scyler. Het 13-jarige meisje is volgens Frederique meer dan alleen haar dochter, het is volgens het topmodel ook haar beste vriendin, zo vertelt ze in het AD. "We zijn moeder en dochter, maar ook de allerbeste vriendinnen die zo vaak als het kan leuke dingen met z'n tweeën doen. Samen naar de film, naar een première, kletsen en ongeneerd lachen met elkaar, uitgebreid shoppen, uit eten of op vakantie. Scyler en ik kunnen zeer goed door één deur."

Dat Frederique zo close is met haar dochter, komt volgens haar ook omdat ze zelf op haar 18e haar eigen moeder al verloor. "Jarenlang heb ik mothersday een emotioneel lastig moment gevonden. Maar toen mijn dochter het levenslicht zag, veranderde dat. Zij vulde een lege plek in mijn hart op, die ontstond toen ik verder moest zonder moeder."