Fred van Leer

Fred van Leer over uitlekken seksvideo: ‘Ik wilde gewoon dood’

Fred van Leer wil naar eigen zeggen nog één keer praten over zijn seksvideo die eind vorig jaar uitlekte. “Het was zo vernederend”, vertelt hij in een openhartig interview met LINDA..

Toen de stylist doorkreeg dat zijn video viraal ging, rende hij gillend naar een vriendin die bij hem in de straat woont. “Ik sloeg alleen maar wartaal uit. Achteraf denk ik dat ik in een soort psychose zat. Ik wilde gewoon dood. Dat heb ik ook dertig keer geroepen: ‘Ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood’. Ik was helemaal de weg kwijt.”

‘Ik wilde de regie terug’

Niet lang daarna deed Fred zichzelf iets aan en werd hij met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Wat hij niet wist, was dat er op datzelfde moment de hashtag #TeamFred in het leven werd geroepen. Dit gaf hem moed om een filmpje op te nemen waarin hij vertelde wat er was gebeurd. “Iedereen zei: ‘Je gaat te snel.’ Maar ik wilde dit. Ik wilde de regie terug. Wel met visagie en een ring-lightje natuurlijk, want ik zag eruit als een vis die bij het bakken uit de pan is gesprongen.”

‘Mijn leven, mijn regels’

Een week na het uitlekken van het bewuste filmpje, werd Fred ook nog bijna slachtoffer van een overval: de genadeklap, zo dacht zijn vriend Michael. “Maar hij ziet mij zitten in een stoel – en dit klinkt heel theatraal, maar dat ben ik nu eenmaal – en ik herrijs als een feniks uit de as. Ja, echt. Het is heel gek, maar deze overval heeft me geholpen. Ineens wás ik er weer, alsof ik de controle terug had. Mijn leven, mijn regels.”