Fred van Leer

Fred van Leer na seksvideo en overval: ‘Ik zag het echt niet meer zitten’

Dat Fred van Leer een bewogen tijd achter de rug heeft is algemeen bekend. ’De gelekte seksvideo, de overval en corona, het hakte er flink in’, zo vertelt hij. Hij zag het niet meer zitten en zocht hulp.

In oktober 2020 lekte een seksfilmpje uit waar hij op stond en waarin het om meer ging dan de liefde bedrijven. Het filmpje werd al snel massaal gedeeld op social media. Dat greep Fred zo aan, dat hij probeerde zichzelf iets aan te doen, waarna hij werd opgenomen. Fred besloot geen aangifte te doen. ’Dan wordt het opnieuw opgerakeld en moet je weer het verhaal vertellen. De dader mag dan twee middagjes schoffelen en jij krijgt een doosje kersenbonbons.’ Tijdens zijn show in Zaandam vertelt hij dat hij wel professionele hulp heeft gezocht. ’Ik was helemaal de weg kwijt, ik zag het echt niet meer zitten. Ondanks alle liefde die ik kreeg van mijn fans. Ik heb ’n coach gekregen, die heeft me beetje bij beetje weer in mijn kracht gezet.’

Volgende drama

Zozeer zelfs dat hij het volgende drama in zijn leven, een overval bij hem thuis, zelf kon oplossen. Vroeg in de ochtend ging de bel bij Fred. Iemand met Post NL-kleding aan en een grote doos in zijn handen stond voor de deur. Toen Fred zag dat de man een pruik droeg, aarzelde hij niet en begon hij trappen uit te delen. ’Dat kwam door de lessen van die coach. Die heeft me zo sterk gemaakt, dat ik op het moment dat het gebeurde niet aarzelde, maar gelijk handelde.’ En dat had effect, want de overvaller sloeg op de vlucht. Hij werd echter gepakt en onlangs tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld.