Fred van Leer lacht om Groot Dictee

Fred van Leer doet zaterdag mee aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Maar waarom hij ja heeft gezegd, lijkt hij even te zijn vergeten. "Onderweg naar het Groot Dictee der Nederlandse taal .... Hahahhaha ik moet er zelf ook heel hard om lachen!", laat hij zijn volgers weten via Twitter.

"Daar zit je dan tussen de schrijvers en hoogopgeleide …… Maar de beste van de slechtste is toch ook een prestatie?", aldus Fred. Zijn fans stellen hem gerust. "Lef hebben dat is een hele prestatie;)", aldus een volger.

Ymke Wieringa doet ook mee aan het dictee. "Ik zit bij het groot dictee der Nederlandse taal en bespiedt zojuist deze vleitige Belgen met moeilijke-woorden-lijst", schrijft ze bij een foto waarop een aantal mensen nog druk aan het studeren zijn.

Cabaretier Richard Groenendijk werd ook gevraagd voor het Dictee. "Ik heb vriendelijk dankjewel gezegd… ben bang dat ik onder druk wat minder goed presteer", twittert hij. Fred van Leer laat hierop weten: "Dat is straks mijn antwoord dankjewel voor de inspiratie :-)."