Frans heeft een ‘hele strenge tante’

Frans Bauer (40) woog een jaar geleden nog 117 kilo, inmiddels is dat gewicht met 22 kilo teruggebracht. Maar het blijft voor de zanger moeilijk om alle verleidingen te weerstaan.

"Voor de frietkraam in Groningen rijd ik een uur eerder van huis weg zodat ik even een patatje kan halen", biecht hij op in het AD. "En dan de kippenboer in Uden! Ook echt een genot: de Winschoter koek!", vervolgt Bauer. "Ja, Fransie kent zijn pappenheimers."

Al dat eten zorgde ervoor dat de zanger van Heb je even voor mij 117 kilo woog. "Kilo's zeggen me eigenlijk niet veel. Ik wil gezond blijven en ben nu dus zwaar op dieet. Dat is nodig, want ik lijd aan het syndroom van eten. Mijn vrouw Mariska kan vier frikadellen eten en merkt daar niets van. Bij mij zet het direct aan."

De zanger doet er dus alles aan om af te vallen en staat daarom dagelijks op de loopband. Een "heel strenge tante" voorziet hem van caloriearme menu's. En dat werkt, al houdt hij de verschillende eetadresjes liever voor zich. "Dat ga ik natuurlijk niet aan haar vertellen", zo lacht Bauer.