Frans Duijts verdacht van mishandeling

Frans Duijts is onlangs opgepakt in zijn woonplaats Tiel na een akkefietje bij een tankstation. De 34-jarige volkszanger wordt verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging. Duijts kreeg op 19 januari, in de nacht van zondag op maandag, ruzie met een politieman in vrije tijd.

De politie verklaart dat het conflict vermoedelijk ontstond na een gevaarlijke inhaalmanoeuvre van Duijts op de A15 ten westen van Leerdam. De agent wilde hem daarop aanspreken, maar de zanger zou niet hebben gereageerd op signalen. Volgens het management van Duijts waren er over en weer 'gekke inhaalmanoeuvres' op de snelweg, hetgeen irritatie zou hebben opgewekt bij Duijts. Hij zou niet door hebben gehad dat hij te maken had met een agent.
Bij een tankstation stapten de partijen vervolgens uit en ontstond er een opstootje. "Er was wat duw- en trekwerk", aldus het management. Volgens de politie ging het er echter heftiger aan toe en is de agent 'mishandeld'. Hij zou verwondingen hebben opgelopen aan zijn hoofd, armen en rug.
Duijts heeft een verklaring afgelegd bij de politie. De zanger zat niet alleen in de auto. Zijn bijrijder, een 52-jarige Tielenaar, is ook aangehouden voor mishandeling.