×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Frans Bauer over zijn zoons: ‘geen biertje voor hun achttiende’

Frans Bauer over zijn zoons: ‘geen biertje voor hun achttiende’
6.06.2019 -

Frans Bauer ziet zijn vier jongens langzaam veranderen in echte mannen. En dat maakt de sympathieke zanger af en toe best emotioneel. Aan Weekend biecht de zanger op dat hij best een beetje 'streng' kan zijn.


De zoons van Frans Bauer beginnen al echte mannen te worden. Zijn oudste zoon is alweer bijna 18 en rijdt de zanger vaak naar optredens. En dan hebben Frans en Mariska er nog één van 16, ‘de ondeugd zelf’, aldus Frans. En dan hebben ze nog een voetballertje, Fransje van veertien en Lucas van tien, die typisch zijn vader is. De zanger neemt zijn opvoedtaak uiterst serieus, zo vertelt hij aan Weekend: ‘Je kunt nu alleen maar proberen een goede vader te zijn, en pas later zie je of het z’n vruchten heeft afgeworpen. Ze zitten nu nog middenin hun ontdekkingsreis. Ze gaan stappen, ze doen van alles. En het is te hopen dat ze de goede weg blijven bewandelen.’

Als Frans gevraagd wordt of hij streng is voor zijn vier zoons, vertelt hij dat streng niet helemaal het juiste woord is, maar dat hij het eerder rechtvaardig noemt. ‘Bij mij is het: recht is recht, krom is krom. Ik heb ze normen en waarden meegegeven waarvan ik denk dat ze goed zijn, en op dit moment heb ik wel het idee dat ze zich daaraan houden. Gelukkig heb ik kinderen die eigenlijk alles met mij bespreken, en dat zegt natuurlijk ook een hoop over de opvoeding’, aldus Frans.

De zoons van Frans en Mariska gaan nieuwe fases in, waarbij ze dingen gaan ontdekken. En daarom heeft Frans een aantal regels opgesteld. Zo mogen de jongens geen glaasje alcohol aanraken of met drugs in aanmerking komen voor hun achttiende. ‘Ik vind het ook echt goed dat het verboden is tot een bepaalde leeftijd, want als iemand daarin doorslaat kan je dat echt een heel mooie tijd van je leven kosten. Kijk, ik zeg niet dat ze niet ondeugend mogen zijn, maar ik vind wel dat je als ouder moet vertellen: dat is verboden’, vertelt de zanger. Drugs vind Frans eigenlijk nog weer een heel ander verhaal. ‘Ik ben echt een heel fel tegenstander van drugs, daar hou ik helemaal niet van! Omdat het, punt één, niet hoort, en daarnaast: het maakt mensenlevens kapot’, besluit hij.