Frans Bauer is niet zo rijk als wordt gedacht

Frans Bauer is lang niet zo rijk als zakenblad Quote beweert. De volkszanger reageerde in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op Radio 10 vol verbazing op de bewering dat hij veertien miljoen euro heeft.

'Hoeveel zei je? Veertien miljoen euro op de bank? Op welke bank dan?', grapte Frans. 'Nee, even zonder dollen. Dat zijn bedragen die ik in de verste verte niet heb. Het zou waanzinnig zijn als het wel zo was, maar ik weet niet wie dit allemaal schrijft. Onzin.'

De zanger vindt het opmerkelijk dat hij volgens Quote rijker is dan bijvoorbeeld Guus Meeuwis. 'Ik doe niet eens stadionshows, ik zou veel lager moeten staan dan bijvoorbeeld Guus Meeuwis en De Toppers. Zijn ze Guus vergeten dan?'

Volgens Quote is Tiësto de Nederlandse artiest met het grootste vermogen. De dj voert het lijstje aan met een fortuin van 100 miljoen euro. Ook Gordon, Hardwell en Armin van Buuren hebben volgens Quote miljoenen op de bank staan.

Het zakenblad baseert zich onder meer op jaarverslagen van bedrijven van de BN'ers. Woensdagmiddag publiceerde Quote het jaarverslag van Frans Bauer Holding, als reactie op de uitlatingen van de volkszanger.